• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

Kronospan Foundation

 


Óriási magyar és szombathelyi sikerrel zárult a Kronospan Alapítvány (www.kronospanfoundation.orgtámogatásával és a FALCO Zrt. közvetítésével megvalósuló 2014 őszén elindított 2014/15-ös Kronospan Ösztöndíj program pályázat.
 
A minden eddiginél nagyobb számú nemzetközi diákmezőnyből kimagasodva a szombathelyi Hai Péter Pham, az NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja nyerte el a Kronospan Alapítvány ösztöndíját.

 
 
A Kronospan Ösztöndíj -egy nemzetközi program, amely lehetőséget kínál egy diáknak, hogy Amerikában folytassa tanulmányait. A Kronospan Alapítványt a Kronospan (www.kronospan-worldwide.com), a világ  vezető, faipari  laptermékeket gyártó vállalata alapította. Az Alapítvány tevékenysége két fontos területre összpontosul; a környezetvédelemre és az oktatásra.

A Kronospan Ösztöndíj során, évente egy ifjú tehetség kap lehetőséget arra, hogy megszerezze a Bachelor végzettséget az amerikai Babson College főiskolán. A 2014/15-ös pályázati időszakban kiemelt figyelemben részesültek a magyarországi,  szlovákiai és bulgáriai jelentkezők.
A Babson College-ot, mely Boston közelében, Massachusetts Államban található, az elmúlt 10 évben a világ legjobb közgazdasági képzését nyújtó intézményei között tartják számon. Magánintézményként a felvétel szigorú követelményeken alapul, így hallgatói a világ legtehetségesebbjei közül kerülnek ki.
A négy éves tanulmányok alatt felmerülő összes költséget a Kronospan Alapítvány fedezi. A támogatott költségek közé tartozik a tandíj, lakhatás, tankönyvek, egészségbiztosítás, valamint az Amerikába való utazás és hazautazás költségei is. Ezen elit oktatás ráfordításai hallgatónként meghaladják a 250.000 dollárt.
A program keretein belül az ösztöndíjasoknak lehetőségük nyílik arra, hogy nyári- és téli gyakornoki programon vegyenek részt a Kronospannál és testvérvállalatainál a világ bármely táján. A gyakorlatok tökéletes kiegészítést jelentenek a Babson-on kapott elméleti oktatás mellett arra, hogy az ösztöndíjasok a való világban is tapasztalatot szerezzenek a vállalkozások tevékenységéről és működéséről, illetve így lehetőséget kapnak arra is, hogy eldöntsék, mire szeretnének összpontosítani a tanulmányaik során.
További pluszt jelent, hogy a Kronospan ösztöndíjasok tanulmányaik végezetével vezető pozíciót tölthetnek be a cégen belül.

Mióta 2011-ben elindult az ösztöndíjprogram, a Kronospan Alapítványnak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy három kimagaslóan értelmes és biztató jelöltet küldhetett a Babson College-re: Claudia Ogrezeanu (Románia), Kamil Altintasoglu (Románia) és Lizaveta Litvinava (Fehéroroszország). Ezek közé a jelöltek közé került be most Magyarországról, Hai Péter Pham a szombathelyi  NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kitűnő képességekkel rendelkező végzős diákja.
 
A Kronospan Ösztöndíj program évről-évre egyre népszerűbb Kelet-Közép-Európa legszínvonalasabb iskoláiban.

A 2014/15-ös pályázati időszak általános jelentkezési határideje 2014. szeptember 26. volt.
Ebben a ciklusban érkezett be az eddigi legtöbb pályázat a meghirdetett Kronospan Ösztöndíjra. Magyarországról, jelesül Szombathely legjobb gimnáziumaiból és középiskoláiból 18 végzős diák jelentkezett. Nagyon sok aspiráns volt Szlovákiából, Bulgáriából, Romániából, Lengyelországból és Bosznia-Hercegovinából is.

Különbnél különb és kimagasló tudással rendelkező jelentkezők voltak, akik a kitűnő tanulmányi eredménnyel, motiváltsággal, lelkesedéssel, valamint olyan meghatározó képességekkel rendelkeztek, amely értékeket a Kronospan Alapítvány az általa támogatott ösztöndíjasokban keres. A kiválasztási folyamat több lépcsős volt, amelynek során a nagyszámú jelentkezők közül először kiválasztották a legjobb 15 főt. Ebbe a keretbe két magyar diák is bekerült, a Nagy Lajos Gimnázium végzős diákja Õri Fanni és a későbbi győztes Hai Péter Pham. A szűkített létszámú jelölti keretnek ezután a TOEFL és SAT teszteken kellett helytállnia. Majd ezután következtek a személyes interjúk, amelynek végén már csak a három legjobban teljesítő jelöltet hallgatta meg a Babson College felvételi bizottsága.

A kitűnő kvalitásokkal rendelkezők között nagy volt a verseny, de mindenekelőtt a szombathelyi Hai Péter Pham, az elkötelezett személyiségével, erős munkamoráljával és az üzleti világ iránt érzett szenvedélyén túl, kitűnő tanulmányi és vizsga eredményeivel mindenkit maga mögött hagyott!
Ambiciózus fiatalemberként Péter az ösztöndíjra való jelentkezéskor elhatározta, hogy mindenképpen a csúcson végez, de ennek ellenére alig tudta elhinni, amikor elnyerte az ösztöndíjat. Péter ekképpen nyilatkozott:

„Az a nap, amikor tájékoztattak a Babson döntésétről, talán életem legjobb napja volt. Szó szerint egy álom válik valóra.
Magabiztos ember vagyok és mindig hittem magamban, de még mindig alig tudom elhinni, hogy engem választottak ki egy ilyen fantasztikus kalandra.
Nem tudom eléggé kifejezni a hálámat, amit érzek a Kronospan Alapítvány, a FALCO Zrt. és a Babson College iránt.
Hatalmas bizalmat szavaztak nekem! Az elkövetkezendő 4 évben mindent meg fogok tenni, hogy ezt a bizalmat meg tudjam hálálni és biztosítsak minden a kiválasztásban résztvevőt afelől, hogy helyesen döntöttek.”

A Kronospan Alapítvány Ösztöndíj Programja ezzel a csodálatos eredménnyel erre a tanévre ugyan lezárult, de a következő tanévre 2015/16-ra FALCO Zrt. közvetítésével újra megnyílik. Természetesen nagy szeretettel várják a következő évben végző diákok jelentkezését.
 
A Kronospan Alapítvány küldetésének megfelelően aktívan szolgálja az embereket és a közösségeket.  A Kronospan cégek, így a cégcsoporthoz tartozó FALCO Zrt is működési területükön folyamatosan elősegítik a közösségek társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődését. Ennek szellemében 2014-ben a Klebersberg Intézményfenntartó Központtal kötött szerződésnek megfelelően, közel 5 millió forint értékben vásárolt sporteszközökkel támogatta a megye több mint 40 iskoláját a mindennapos testnevelést és mozgást elősegítő program bevezetésében és megvalósításában. A programnak nagy sikere volt így a KLIK-el közös szervezésben 2015-ben is további több hasonló projektet kívánnak támogatni, amelyek előkészítése jelenleg folyamatban van.
 
Szombathely, 2015. április 7.


www.kronospanfoundation.org
www.kronospan-worldwide.com
www.falco-woodindustry.com
 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2020. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelem

developed by _ Y