• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

A FALCO Zrt. az innováció során továbbra is a tradicionális alapokra épít

Újabb beruházások valósulnak meg a HIPA Egyedi Kormánydöntés támogatásával

A nemzetközi falemezipar jelentős résztvevőjeként a nagy múltú szombathelyi FALCO Zrt. célja, hogy fenntartható telephelyet alakítson ki és ezzel biztosítsa a vállalat jövőjét. Ez a vállalat számára nem csak a legmodernebb termelési egységeket, hanem a legmagasabb környezetvédelmi normáknak való megfelelést is jelenti.

A FALCO Zrt. és annak jogelődjei is a folyamatos innovatív tevékenységükről voltak ismertek a megyében. A FALCO Zrt. a 2007. évtől számított, a Kronospanhoz való csatlakozása óta eltelt időszakban, folytatva az innovációs hagyományokat, valamint a saját maga által felállított értékrendnek és a piaci kihívásoknak is megfelelve, folyamatos technológiai, technikai, környezetvédelmi és termékfejlesztési tevékenységet hajtott végre, biztosítva ezzel a már meglévő piaci pozícióját.

2007 óta a Kronospan a FALCO Zrt.-nél 2019-ig 49 milliárd Forint értékű beruházást valósított meg, amely átlag 4 milliárd Forint invesztíciót jelent évente.

Természetesen, beruházásaink nem csupán kapacitásbővítésről szólnak. 2018-ban energiatudatos, 2019-ben energiahatékony vállalat lettünk. Környezetvédelmi beruházásaink értéke eléri a 20 milliárd forintot.

A FALCO Zrt. 2020-ban vállalta, hogy egy 5 éves periódusban, 2024 végéig további 8 milliárd Forint értékben hajt végre beruházásokat.

Ezen belül a legfontosabbak:
  • Új hulladékfa-tisztító technológiát létesít, mely már elkészült, jelenleg próbaüzem fázisban üzemel.
  • Megújítja a cementkötésű faforgácslap gyártástechnológiáját, amely csak az első fázisa az 1977-ben telepített technológia korszerűsítésének.

A FALCO Zrt. a beruházások megvalósításához a HIPA Nemzetközi Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. által kezelt, ún. EKD (egyedi kormánydöntéssel megítélt) vissza nem térítendő, utófinanszírozott keretéből kapott támogatást.
A megítélt támogatás mértéke az elszámolható beruházások értékének 15%-a, ami 1,24 milliárd Forint kifizetését jelenti.
A cég számára kifejezetten kedvező támogatás odaítélésének bejelentését Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter jelentette be 2021. február elsején a Külügyminisztériumban tartott protokolláris esemény keretében.

 

A FALCO Zrt. az új hulladékfa-tisztító technológiánknak köszönhetően tovább tudja növelni a forgácslapgyártáshoz felhasznált újrahasznosított fa arányát. Ezen tevékenységével hozzájárul Magyarország szénlábnyomának csökkentéséhez is.

A következő években a támogatási csomagban meghatározott vállalásokat meghaladóan a vállalkozás tervei szerint a hulladékgyűjtő és -előfeldolgozó kapacitásait kívánja bővíteni.

 

A FALCO Zrt. Magyarország falemez- és bútoriparának, illetve (fa)hulladékgazdálkodásnak meghatározó szereplője kíván maradni. A FALCO Zrt. már sok éve élen jár a fa újrahasznosításában, továbbá a körforgásos gazdaság faipart érintő szegmensében. Ez annak köszönhető, hogy a Magyarországon termelődő fahulladék jelentős részét visszaforgatja termelésébe és ezáltal az újonnan létrehozott termékeibe is. Mindezzel jelentős mértékben hozzájárulunk Magyarország Európai Uniós céljaihoz.

Szombathely, 2021.02.01.
FALCO Zrt.


Link:
https://kormany.hu/hirek/szijjarto-magyarorszag-tomegevel-vedte-meg-a-munkahelyeket

 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2020. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelem

developed by _ Y