• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

Energiahatékony Vállalat 2019

Sajtóközlemény
 
2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon, Áder János köztársasági elnök, a Virtuális Erőmű Program (VEP) fővédnöke részvételével az Országház Felsőházi üléstermében a program X. jubileumi díjátadóján a FALCO Zrt-nek Energiahatékony Vállalat díjat adományoztak.
 
Az elismerést sok magas kormányzati szereplők részvétele mellett, Szili Katalin az Országgyűlés korábbi elnöke, Dr. Molnár Ferenc a VEP egyik megálmodója és jelenlegi tulajdonosa, valamint Dr. Mezősi Balázs a program operatív vezetője nyújtotta át a FALCO Zrt.-t képviselő Novák Tibor vezérigazgatónak.
 
A rendezvényen 13 kategóriában 154 díjat osztottak ki energiahatékony, energiatudatos vállalatoknak, szervezeteknek, önkormányzatoknak, iskoláknak.
 
Mint arról már korábban több sajtóorgánum is beszámolt, a FALCO Zrt. mellett a díjazott vállalatok között megjelentek olyan nagy piaci szereplők, mint a MOL, a GE, a Knorr-Bremse, a Nissan, a Lafarge, a Honeywell, a VELUX vagy éppen a Főtáv és BKV.
 
A rendezvényen az előadók kiemelték, hogy a Virtuális Erőmű Program (VEP) a 6. legnagyobb hazai erőműként számon tartott és ma már nemcsak Magyarország legnagyobb zöld erőműve, hanem nemzetközileg díjazott mintaprojekt is.

A FALCO Zrt. a díjat az UTWS projekt megvalósítása során elért teljesítményéért vehette át.
 
A FALCO Zrt. 2018 tavaszán az energiahatékonysági elkötelezettsége révén „Energiatudatos Vállalat” kitüntetést kapott.  A vállalat a Kronospan anyacég támogatásával a korábban tett vállalásainak és elkötelezettségének eleget téve 2018. szeptemberében befejezte azt a komplex, környezetterhelés-csökkentő, kapacitás-bővítő és energiahatékonyságot-javító, beruházást, amely  az előző célok előmozdítása mellett a biomassza, mint megújuló energiaforrás hatékony felhasználását is segíti.
 
A FALCO Zrt. által megvalósított 15 milliárd forintos saját erős beruházású BAT technológia jellemzője, hogy a faforgács szárítási folyamatban végbemenő változások miatt az új UTWS rendszerű szárítók sokkal energiahatékonyabbak. Az energia-fogyasztás akár 13%-kal is csökkenhet. A földgáz felhasználás csökken, a megújuló energia felhasználás fokozatosan nő. A fajlagos energiamutató -20% csökkenést eredményez.
 
„Folyamatosan a gyors, fenntartható bővülésért és fejlődésért dolgozunk, annak érdekében, hogy megtartsuk technikai előnyünket, fejlesszük logisztikánkat és kövessük saját, szigorú környezeti követelményeinket.”




CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2020. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelem

developed by _ Y