• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

Tájékoztató az UTWS rendszerről, környezetvédelmi mérésekről

 A világ legmodernebb forgácsszárító és -szűrő berendezésének próbaüzeme alatt  a beruházás környezetvédelmi ellenőrzése kiváló mérési eredményeket hozott


FALCO Zrt.:
 
A világ legmodernebb kibocsátáscsökkentéssel ellátott technológia üzembe helyezése 2018. szeptember 10 -ig megvalósult, ezzel egyidőben megkezdődött a próbaüzemi tevékenység. A FALCO Zrt. kötelezettségeinek eleget téve a próbaüzemi tevékenység közben elvégeztette a hatóságilag előírt, akkreditált emisszióméréseket és ellenőrzéseket.
 
Az eddigi mérések, melyek hatóságilag jóváhagyott mérőeszközökkel történnek és ezen folyamatos mérések eredményei felülmúlják a korábbi elvárásainkat is.
 
A FALCO Zrt. már 2014-ben elhatározta, hogy jelentős összeget fektet a jelenleg legkorszerűbb technológia és szűrőrendszer kialakításába. 2017 januárja óta nagy erőkkel folytak a munkálatok az új UTWS technológia felépítésén. Ez 2018 szeptember elejére a próbaüzem elindulásáig nagyrészt be is fejeződött. Az UTWS-Technológia megvalósítása mintegy 15 milliárd Forintba került!
 
„A mérési eredmények megerősítik, hogy a Kronospan szabadalom szerinti, az elérhető legjobb technikának (BAT) megfelelő, ún. UTWS szárító- és szűrőberendezés beépítése meghozta az elvárt eredményeket.” Az új leválasztórendszer még a legkedvezőtlenebb körülmények között is kiváló hatásfokkal működik. Mindezt alátámasztják az első hivatalos mérések is; a kibocsátási értékek jóval a korábbinál alacsonyabb határértékek alatt vannak.
 
Az UTWS technológiával egyidejűleg megvalósult egy új, 38 m magas, mintegy 10.000 m2 felületű zajvédelmi fal is.
 
A FALCO Zrt. mint eddig mindig, ezúttal is megerősíti azirányú elkötelezettségét, hogy a legmagasabb környezetvédelmi normáknak való megfelelés, a legmodernebb termelési egységek és a lakosság általi elfogadás alapvető feltételei annak, hogy a vállalat fenntartható telephelyet alakíthasson ki.
 
A világ legmodernebb szűrőrendszerének üzembe helyezésével a vállalat ismét nagy lépést tett előre és betartotta a lakosságnak tett ígéretét!
 
FALCO Zrt.
Szombathely, 2019. február 11.
 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2017. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum

developed by _ Y