• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

Energiahatékonyságáért tüntették ki a FALCO Zrt.-t

Két éven belül már másodszorra kapott a FALCO Zrt. kitüntetést energiatudatosságáért és -hatékonyságáért!


2019. március 6-án nyújtotta át Áder János köztársasági elnök az „Energiahatékony vállalat” díjat a FALCO Zrt. részére.
 
A FALCO Zrt. a díjat az UTWS projekt megvalósítása során elért teljesítményéért vehette át. Ez jelenleg a világ legmodernebb ilyen jellegű szűrőberendezése, melyet a nem rég sikeresen lezajlott próbaüzemi tevékenység után helyeztek működésbe a FALCO Zrt-nél.
 
A vállalat körülbelül 15 milliárd Forintot fektetett e modern szűrőberendezés létesítésébe. Az új szűrő- és UTWS szárítóberendezéssel a jelentősen kedvezőbb környezetvédelmi értékek mellett, az energiafelhasználás 13%-kal csökkenhet. Csökken a földgázfelhasználás is, a megújuló energiaforrások használata viszont folyamatosan növekszik.
 
A FALCO Zrt. 2018 tavaszán az energiahatékonysági elkötelezettsége révén „Energiatudatos Vállalat” kitüntetést kapott. A vállalat az anyacég Kronospan támogatásával fontos beruházásokat hajtott végre a környezetterhelés csökkentésének és az energiahatékonyság növelésének érdekében.
 
„A FALCO Zrt-nél folyamatosan a technikai fejlődésünkön, a környezettudatosságon és fenntarthatóságon dolgozunk, mert biztosak vagyunk abban, hogy: a legmagasabb környezetvédelmi normák, a legmodernebb termelési egységek és a lakosság elfogadása alapfeltételei telephelyünk fenntartható fejlődésének“. Mondja a vállalat, ahol örömmel fogadták a legújabb kitüntetést. „Mindezt motivációként tekintjük egyrészt a már kitaposott út követésére, másrészt az eddigi energiahatékonyság és –tudatosság iránti elköteleződésünk, valamint az ez általi fejlődő gazdálkodásunk megerősítéseként “.
 
A rendezvényen 13 kategóriában 154 díjat osztott ki a kormány energiahatékony, energiatudatos vállalatoknak, szervezeteknek, önkormányzatoknak, iskoláknak, melyeket a 2019. március 6-i Nemzetközi Energiahatékonysági Napra jelöltek és a Parlament Felsőházában rendezett díjátadó rendezvényre meghívtak.

 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2017. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum

developed by _ Y