• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

UTWS Környezetvédelmi Beruházás

FALCO Zrt: Felkészült a jövőre és átlátható!
 
Teljes elkötelezettség az új, modern szűrőberendezés felépítése mellett.
Nyílt nap október 28-án!
 
A legmagasabb környezetvédelmi normáknak való megfelelés, a legmodernebb termelési egységek és a lakosság általi elfogadás alapvető feltételei a fenntartható telephely kialakításának, ebben mindenki egyetért a sikeres faipari lemezgyártónál.
 
Ezért a vállalat már 2014-ben úgy döntött, hogy mintegy 25 millió eurót fektet a világ jelenleg legmodernebb szűrőrendszerének kialakításába és nagy erőkel dolgozik a filter megépítésén. A FALCO Zrt-nél abból indulnak ki, hogy a szűrőberendezés még 2018 első félében megkezdi működését. (lásd a szűrő építéséről készült fotó)
 
A vállalat továbbá 2017. október 28-ra nyílt napot hirdet, ahol a gyár környezetében élő lakosság lehetőséget kap, hogy az eljárásról és az fejleményekről személyesen is meggyőződhessen a FALCO Zrt-nél. A részvétel regisztrációhoz kötött a cég honlapján.
 
„Így mindenki lehetőséget kap arra, hogy saját maga is meggyőződhessen a legmodernebb UTWS szűrőberendezés építési folyamatairól. Továbbá lehetőség nyílik arra is, hogy megtekintsék az új lamináló sorokat is, melybe mintegy 20 millió eurót fektetett a vállalat és melyet tavaly novemberben helyeztünk üzembe.” .mondják a vállalatnál.
 
Meglepettség a részben hamis sajtókijelentések tekintetében

 

A FALCO Zrt. ugyanakkor meglepetten reagál a politikusok és a sajtó tartalmilag hamis nyilatkozataira az UTWS építésére és a folyamatos mérőállomásra vonatkozóan. Nemrégiben a szűrő építésére vonatkozóan olyan nyilvános kijelentések hangzottak el, melyek szerint a vállalat nem építi meg ígérete szerint a szűrőberendezést és „trükközik” a mérőállomás számaival.
 
A FALCO soha nem ígérte meg az UTWS szűrő megépítését 2017. szeptember 30-ig, ez akkor lett volna lehetséges, ha a szükséges engedélyek időben rendelkezésre álltak volna. Sajnos az engedélyezési eljárások és az IPPC engedéllyel kapcsolatos fellebbezések ezt kevésbé segítették és emiatt elhúzódott a megvalósítás.
 
Ahhoz, hogy a szűrőberendezést mégis mihamarabb megépíthesse a FALCO Zrt. már a 2016-17-es év fordulóján kérvényezte, hogy a szűrő építési munkálatait a nap 24 órájában végezhesse, ami meggyorsította volna a folyamatot. Azonban nem adtak ki ilyen engedélyt, ebben a vállalat hiányolta a helyi politika támogatását is.
 
Mindenekelőtt pedig: A FALCO Zrt. az UTWS szűrő megvalósításával nem késett el, épp ellenkezőleg, a szükségesnél jóval előrébb jár. Az erre vonatkozó uniós rendelet és a magyar jogszabályok előírása szerint az ilyen szűrőket 2019. november 20-ig kötelező beépíteni.
 
A folyamatos mérőállomás esetében is a FALCO Zrt. fontosnak tartja leszögezni: a FALCO Zrt. ebben előfutár! Ez világszerte az első és egyetlen ilyen jellegű mérőállomás. Jelenleg a mérőberendezés 15 másodpercenként méri számos anyag kibocsátását, amelyből órás, napi átlagokat képez. A vállalat az adatokat rendszeresen átadja a Vas megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályának. A kibocsátási értékek a törvény által meghatározott határértékeken belül vannak, amit 3 környezetvédelmi hatóság hivatalos mérései is igazolnak. A FALCO Zrt. méri az imissziós értékeket is, amelyek szintén a törvényi limiten belül találhatóak.
 
A nagy múltú FALCO Zrt. Szombathelyen a nemzetközi falemez ipar és a hazai ipar fontos résztvevőjeként mindig is elkötelezett volt székhelye és a szombathelyi lakosság felé is. A vállalat sajnálja, hogy a politikai érdekek játékszerévé vált, egyes politikusok hamis nyilatkozatival félrevezetik a lakosságot és azt reméli, hogy minél többen élnek a nyílt napra vonatkozó meghívással, hogy saját maguk is képet alkothassanak a faipari laptermékeket gyártó vállalat elkötelezettségéről.

 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2017. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum

developed by _ Y