• A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő
A FALCO kiváló minőségű faalapú laptermékeket állít elő

Energiatudatos Vállalat 2018

A nagy múltú szombathelyi FALCO Zrt. a hazai faforgácslapgyártás megteremtője. A FALCO Zrt. és annak jogelődjei is a folyamatos innovatív tevékenységükről voltak ismertek a Vas-megyében. A FALCO a 2007. évtől számított, a Kronospan cégcsoporthoz való csatlakozása óta eltelt időszakban, folytatva az innovációs hagyományokat, valamint a saját maga által felállított értékrendnek és a piaci kihívásoknak is megfelelve, a megtermelt anyagi erőforrások felhasználásával, elkötelezett módon folyamatos technológiai, technikai, energiahatékonysági, környezetvédelmi és termékfejlesztési tevékenységet hajtott végre, biztosítva ezzel a már meglévő piaci pozícióját.

A FALCO Zrt. mára már az egyetlen hazai vállalkozás, amely forgácslapgyártói és a megtermelt alapanyagok továbbfeldolgozását illetően laminálási tevékenységet végez. Termelő tevékenység során, a fejlesztéseknek köszönhetően a cég mára, a falemezgyártás területén Közép-Európában vezető szerepet tölt be.

A vállalatnál jelenleg is kivitelezés alatt áll egy komplex, környezetterhelés-csökkentő, energiahatékonyság-javító, tűzvédelmi-biztonság fokozó és kapacitás-bővítő beruházás, amely  az előző célok előmozdítása mellett a biomassza, mint megújuló energiaforrás hatékony felhasználását is segíti.

„Folyamatosan a gyors, fenntartható bővülésért és fejlődésért dolgozunk, annak érdekében, hogy megtartsuk technikai előnyünket, fejlesszük logisztikánkat és kövessük saját, szigorú környezeti követelményeinket.”

 

A FALCO Zrt. elnyerte az  „ENERGIATUDATOS VÁLLALAT” CÍMet

Az „Energiatudatos vállalat” cím minden olyan pályázó számára kiadásra kerülhet, akik:
  1. regisztráltak a pályázati portálon,
  2. kitöltötték a Program állapotfelmérő kérdőívét,
  3. jelezték, hogy nyitottak a fejlődésre és ennek érdekében hajlandóak is a jövőre vonatkozó önkéntes vállalást tenni,
  4. állapotfelmérésüket és vállalásukat egyeztették a VEP által felhatalmazott szakértővel és azt egy közösen aláírt dokumentumban rögzítették,
  5. jövőre vonatkozó vállalásaikat publikus formában közzéteszik honlapjukon,
  6. vállalják, hogy 1 év elteltével ismét elvégzik az állapotfelmérést, és összehasonlítják a vállalt és az elért fejlődést a VEP által felhatalmazott szakértő segítségével, valamint a tapasztalataikat „sikerbeszámolók” formájában megosztják a Program tudásbázisán keresztül.
     

FALCO Zrt. VÁLLALÁSAI AZ ENERGIATUDATOS VÁLLALATI CÍM ELNYERÉSE ÉDREKÉBEN

  1. Az energiahatékonyság növelésére 2018. márciusától kinevezett felelős személy (Energetikus) munkakörére energiahatékonysági mérőszámok bevezetése, a munkatárs ezirányú tevékenységének a munkakörbe foglalása tervezett.
  2. Vállalati (és/vagy) a „nyitott kapuk” családi napon energiahatékonysági program (GET-Energy Kft. közreműködésével) felvétele tervezett.
  3. Energiahatékonysági ötletek részére ötletláda bevezetése tervezett.
  4. A Vállalat a fenntartható fejlődés, a tartamos erdőgazdálkodás, az erdők üvegházhatású gáz megkötő képességének megőrzése, a fahulladékok visszagyűjtésének és nagyobb arányú hasznosításának jegyében, a bútoripari alapanyagként szolgáló forgácslap-gyártás során anyagában történő fahulladék-hasznosítás részarányának kb. 25%-ról - 10 év alatt – legalább 80%-ot elérő folyamatos növelését tűzte ki célul, amit a hasznosítási kapacitáskihasználtság növelése, a hazai hulladék begyűjtési lánc szervezésének és kiépülésének tudatos előmozdítása révén kíván elérni.
  5. A jogerős és végrehajtható engedélyek alapján 2017.01.26. óta kivitelezés alatt álló, komplex: környezetterhelés-csökkentő, tűzvédelmi-biztonság fokozó, kapacitás-bővítő, és energiahatékonyság-javító - a cégcsoport tulajdonában lévő szabadalom alapján, a BAT-nak megfelelő - ún. UTWS (utóégetővel, hőcserélővel, hővisszanyerővel, kapcsolt tüzelő- és leválasztó berendezésekkel integrált indirekt üzemű forgódobos faforgács szárító technológia) megvalósulását célzó beruházás, próbaüzeme és használatbavétele tervezett 2018-ban, amely az előző cél előmozdítása mellett a biomassza, mint megújuló energiaforrás hatékony felhasználását is segíti.

További információkért keresse fel az alábbi web oldalt:
http://www.mi6.hu/energiahatkonysgi-kivlsgi-plyzat/

 

CSÚCSMINŐSÉGŰ
TERMÉKEK

VEVŐI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE
KEDVEZŐ ÁRAKON

KÖZEL 80 ÉVES GYÁRTÓI
TAPASZTALAT

GYORS REAKCIÓ A PIACI- ÉS
TECHNOLÓGIA VÁLTOZÁSOKRA

Copyright © 2020. FALCO Zrt. Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelem

developed by _ Y